Rêve Kakudji

Regisseur
Ibbe Daniëls, Koen Vidal
Jaar
2013
Duur
1u03

Boek deze film

Als kleine jongen in de sloppenwijken van Lubumbashi droomde Serge Kakudji ervan om operazanger te worden. Hij trok naar Europa, vastbesloten om zijn droom waar te maken en kwam er terecht in de ‘witte’ elitaire wereld van de klassieke muziek. Hoewel Serges artistieke ambitie heel puur en duidelijk is, zijn de reacties van zijn omgeving en het publiek vaak dubbelzinnig en gecompliceerd. Sommigen respecteren en erkennen zijn artistieke roeping, anderen zien in hem vooral een exotische rariteit. Een cinematografische erg sterke film over identiteit, ambitie, passie en durven dromen.

Deze film is door Dalton Distribution uitgebracht op DVD en is onder meer verkrijgbaar in de Daltonshop: www.daltonshop.be

FOTO'S

 
 

Pers
"Als een ebbenhouten Kuifje slalomt Kakudji langs lofts en repetitielokalen in Parijs, kippen en kokosnoten in Congo, zacht gejoel in de Teatro Real in Madrid en luid applaus in de wijken van Lubumbashi.” (De Morgen)

“Les images superbes de Thomas Fadeux nous emportent elles aussi au coeur d’un rêve.” (cinergie.be)

“Een bijzondere en intrigerende film. Dit is niet één van de vele ‘success stories’ in de operawereld. Dit is het unieke verhaal van een jongen met een onmogelijke droom, die toch werkelijkheid werd.” (Operamagazine.nl)

DETAILS
Producent: Eric Goossens & Frederik Nicolai / Off World
Scenario: Ibbe Daniëls, Koen Vidal
Muziek: Cédric Van Ostaeyen, Morad Bensaoud
Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans, Swahili
Releasedatum: 02 oktober 2013

Vertoningen

Zelf een vertoning boeken?
Contacteer Dalton Distribution voor meer info en boekingen.
Aankomende vertoningen van de film vind je hier.